dijous, 18 de novembre del 2010

Montserrat Rius: “El futur del periodisme és l’especialització”

La Presidenta de la Comissió de Formació del Col·legi de Periodistes de Catalunya va insistir que el periodista multiàrea, multimèdia i polivalent estalviaria molts diners a les empreses
Ramon Company, Pere-Oriol Costa, J.M. Pérez Tornero, Francesc triola i Montserrat Rius

Els estudiants de periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona van participar ahir en una tertúlia que va tractar sobre el futur del periodisme i que serà retransmesa el proper divendres a les 20h en el magazine Tots x tots de COMRàdio.
El debat va comptar amb la presència de diferents professionals del món de la comunicació i tots ells van coincidir en què s’havia de reinventar la professió periodística per tal que recuperés el caràcter intel·lectual, cultural i crític que sempre l’havia caracteritzat. “Hem de ser creatius i experimentar”, va dir el director del Departament de Periodisme de la UAB, José Manuel Pérez Tornero.
Però els verdaders protagonistes de la tertúlia van ser els estudiants del grau de periodisme. El director general de la COM, Francesc Triola, els va animar a que fessin la modalitat de periodisme que volguessin i que lluitessin per ella. “Us vindran pressions des de dalt, però encara no les heu de veure. Primer heu d’aprendre l’ofici i intentar ser ètics, després ja sereu tossuts”, va explicar.
A la xerrada es va recalcar que el periodisme és una feina de formació contínua i que és fonamental els estudiants comencin a involucrar-se en la professió. Per aquest motiu la COM inaugurarà a partir del divendres 26 de novembre una nova secció del programa Tots x tots titulada El futur pren la paraula en la que els futurs comunicadors podran participar en una sèrie de debats per poder dir la seva i començar a intervenir de manera activa en la societat.


Es pot escoltar el programa del divendres 22 clicant aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada