Sobre l'autor

Adrià Guxens, creador i director d'Adria's News.


Adrià Guxens (Tarragona, 1992) és periodista, cineasta, compositor i escriptor, per la qual cosa ja des de petit va estar molt vinculat a l'art i la cultura, les temàtiques més recurrents en aquesta pàgina web de crítiques, reportatges i entrevistes.
Va començar els seus estudis musicals a l’edat de tres anys i es va graduar del Conservatori de Tarragona l’any 2010 amb l’especialitat de clarinet i coneixements de piano i percussió. Ha guanyat dos premis de composició musical i ha estat el clarinet principal a l’orquestra de la Universitat Autònoma de Barcelona.
L’Adrià sempre ha escrit històries, ja des de la seva infància, estant majoritàriament interessat per la fantasia i la novel·la negra. Quan tenia tretze anys va començar la seva primera novel·la i fins ara ha escrit vuit llibres, essent el més llarg de 736 pàgines. També ha guanyat cinc concursos literaris.
L’any 2010 l’Adrià comença els estudis de periodisme a la Universitat Autònoma de arcelona i en menys de tres anys, el seu bloc Adria’s News (www.adriasnews.com) es converteix en el blog més famós de la facultat, adquirint mils de visites cada setmana, fet que li fa guanyar una nominació als Premis Blocs de Catalunya. L’Adrià ha entrevistat grans personalitats catalanes i espanyoles de l’àmbit cultural i ha treballat en diversos diaris i revistes. Fins ara, la seva major fita com a periodista ha estat entrevistar a diversos autors de literatura fantàstica de nivell internacional (George R.R. Martin, Patrick Rothfuss, Neil Gaiman, Tim Powers) i a David Simon, creador de The Wire
L’Adrià també realitza el curs biennal de doblatge a l’Escola Catalana de Doblatge (ECAD) on just abans de finalitzar els estudis és escollit per a convertir-se en el ‘Clarinet’ en una producció educativa que combina el doblatge i la música, que preveu estrenar-se el 2014.
El 2012 l’Adrià Guxens va obtenir una beca per mèrits acadèmics que li va permetre estudiar a la University of California Irvine (UCI). Allà es va apuntar a tantes assignatures de cinema com va poder degut al seu creixent interès pel setè art. Com diu: “El cinema és l’art que combina tots els demés”. Durant el curs va escriure, produir, dirigir i editar onze curtmetratges, essent els principals: Temptation, The Cave, Naked, Johanna, Piano is my Forte (Zotfest 2013 Official Selection), The International Film Student Syndrome y Did You Like the Movie? (Best Student Film en el Trinity International Film Festival), per la que va obtenir un pressupost de 2550$ després de fer una campanya de recaptació de fons a través de Indiegogo.
Després de cursar les pràctiques a la secció de Cultura de TV3, i haver publicat a mitjans com la Revista Fotogramas, El Punt-Avui, La Directa, El Diari de Tarragona, la Circular i Vilaweb, entre d'altres, actualment el podeu llegir al portal cultural Nuvol.com. L'Adrià està cursant en aquests moments els estudis de cinema a ESCAC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada