divendres, 12 de novembre del 2010

La premiere de la pel·lícula Harry Potter i les Relíquies de la Mort arriba a Londres

Milers de fans van acudir ahir a Leicester Square per poder veure les estrelles de la darrera pel·lícula de Harry Potter, la setena de la saga creada per J.K. Rowling. El nou pentinat d’Emma Watson a l’estil garçon va ser el focus de totes les mirades.
Emma Watson (Hermione Granger)
Tots hi van ser presents. Des dels actors principals fins als secundaris passant pel director, David Yates, i la mateixa Rowling; estrelles que van desfilar per la catifa vermella de Leicester Square després de deu anys de rodatge. “Em vaig sentir buit en certa manera quan vam acabar”, assegurava Daniel Radcliffe (Harry Potter). Però aquella nit el centre d’atenció no va ser pas el protagonista de les pel·lícules, sinó Emma Watson (Hermione Granger) que lluïa un tallat de cabell molt curt, que contrastava amb la visió que tothom tenia d’ella fins aquell moment. “El contracte em va posar moltes limitacions, entre elles la de no tallar-me el cabell i ara que he acabat de filmar, tenia necessitat de fer-ho”, explicava a tothom, que li feia la mateixa pregunta. L’actriu va afegir que tots aquests anys han estat una gran aventura per a tots, però que cal tirar endavant.   

Cartell de Harry Potter i les Relíquies de la Mort
La pel·lícula, que s’estrenarà el proper 19 de novembre a tot el món, és només la primera part del setè llibre de la saga Harry Potter mentre que el final de la història arribarà als cinemes al juliol de 2011. “És la pel·lícula més tenebrosa de totes, plena d’assassinats”,  descriu Kate Muir, columnista del diari The Times.  Un altre fet innovador és que la major part del film passa a fora de Hogwarts, l’escola de màgia on es desenvolupaven les trames anteriors, ja que els protagonistes han de trobar els horricreus que els falten abans de desafiar Lord Voldemort a l’última batalla. La durada de la pel·lícula -146 minuts- també li ha fet guanyar alguna crítica com la de Baz Bamigboye, columnista del Daily Mail: “N’estic segur que hi ha un encanteri que podria haver fet que almenys vint minuts desapareguessin”.
És evident, que el nom de Harry Potter no s’oblidarà fàcilment, ja que ha marcat una generació. I és que J.K. Rowling ha fet enlairar el gènere fantàstic fins als núvols amb la seva saga de set llibres que ha deixat una empremta inesborrable a milions de persones d’arreu del món, sobretot als més joves. En són un clar exemple els tres protagonistes de les pel·lícules, que han crescut llegint aquests llibres. Però el “fenomen Harry Potter” no només ha afectat als lectors sinó que fins i tot la societat britànica ha canviat, introduint paraules com ara muggle (persona no-maga) a l'Oxford Dictionary of English o bé elaborant segells dedicats a cadascun dels set volums.

4 comentaris:

  1. Ja tinc ganes d'anar a veure la pel·licula amb els meus nebots.No tan sols ha marcat un generació de joves sinó també als grans. Ja que a l'acompanyar a aquests al cinema quan eren petits va fer que els més grans en certa manera també ens hi engaxessim. Es genial trobar un moment per anar al cinema en familia i perdret en aquesta petita aventura que ens ofereix la gran pantalla.

    ResponElimina
  2. Ostres, quin blog més xulo!!

    Noi, ho fas d'allò més bé ;)

    ResponElimina
  3. M'alegro que t'agradi. Ho intento fer el millor que puc :) Espero que em vagis seguint ja que cada setmana penjo una o dues coses. ;)

    ResponElimina