dimecres, 30 de març del 2011

Adria's News celebra les 10.000 visites


Aquest és un article especial; un article que portava pensant des de feia molt de temps i que vaig decidir que escriuria quan Adria’s News aconseguís les 10.000 visites ¾si és que les arribava a fer mai¾. I, com que aquest desig es va complir ahir mateix, us deixo aquest article, que és un anàlisi del meu blog on explico la seva evolució des dels seus orígens:
Adria’s News va néixer el 20 de setembre de 2010 amb l’objectiu de ser com una àgora romana, on no hi hagués altre protagonista que la pròpia comunicació. I això he intentat durant tot aquest temps, escrivint articles de tota mena i rebent el vostre feedback, en forma de comentaris o votacions a les enquestes. Adria’s News sempre s’ha volgut comprometre amb la responsabilitat i la estabilitat i ha publicat amb una periodicitat d’uns tres articles per setmana. Això m’ha comportat molta feina i esforç ¾fet que va reconèixer el portal informatiu 3/24 al nomenar Adria’s News com a millor blog del dia el 10 de febrer¾ però alhora m’ha ajudat a perfeccionar el llenguatge i a millorar com a periodista.

Adria’s News a grans trets

En els 177 dies que porta en funcionament, 250 persones han visitat el meu perfil d’aquest blog. Adria’s News compta ja amb 55 gadgets, 36 enquestes, 131 comentaris, recomana 25 blogs i té 57 entrades classificades en 135 etiquetes entre les quals destaca la de periodisme, que està enllaçada a 54 articles.
El blog té cinc pestanyes. Les dues principals són Notícies per temes, on cultura ha estat la secció en la que més he escrit (7 entrades) i economia la que menys (cap entrada), i  Notícies per regions, que mostra que he penjat més escrits relacionats amb Catalunya (15 articles) i, en canvi, menys associats amb Espanya (tres articles). Per altra banda hi ha 19 vídeos ¾quatre dels quals són de confecció pròpia¾, tres àudios i sis entrevistes ¾tres d'elles en vídeo¾.  La qualificació mitjana del blog segons els usuaris és de 6.66 (en una enquesta on han participat 128 persones).

Una compartativa
El mes on Adria’s News ha rebut més visites ha estat el mes de març, en el qual hi han entrat 3.521 persones ¾concretament el dia 27 de març correspon al dia amb més visites de la història del blog (533)¾ i el mes que menys visites va obtenir va ser el mes de setembre amb unes escasses 236 visites.
L’article que ha rebut més comentaris per ara ha estat Carta a un futur estudiant de periodisme amb 12 comentaris i l’enquesta més votada ha estat la valoració general del blog, on 128 persones han donat la seva opinió, seguida per la que demanava a qui votaríeu a les eleccions generals del 28 de novembre amb una participació de 87 persones.
El mes que més articles vaig publicar va ser el mes de novembre (13 entrades) i, en canvi, el mes de setembre només en té tres, sent així el menys prolífic. De les pestanyes, la més visitada és la de vídeos, on hi ha entrat 181 persones, i la que ho ha estat menys ha estat la d’àudios, amb tan sols 67 visites.

Els usuaris i Adria’s News
Aquest blog ha rebut visites d’internautes de 50 països repartits entre els cinc continents tot i que la majoria han estat d’Espanya (9.745 visites) ¾la ciutat de Barcelona ha estat sempre el punt amb més tràfic¾, seguida dels Estats Units (351 visites) i del Regne Unit (80 visites). Es podria dir els usuaris han participat d’una manera força activa a Adria’s News, que té 39 seguidors: s’ha compartit la web 19 vegades al Facebook i a 88 persones els hi agrada. De fet, el grup d’Adrià’s News al Facebook té 172 membres.

Orígens de les visites
Sens dubte, Facebook ha estat el lloc des d’on la gent més ha accedit a Adria’s News; concretament, 2.796 persones. Després hi han entrat a través de Google (2.011 persones) i, en tercer lloc, pel 3/24 (73 persones). De totes les cerques de Google que han permès trobar Adria’s News a la xarxa destaco les tres que més gent ha buscat: la de la Llei del Cinema (43 persones), la de periodismeadria.blogspot.com (14) i la d'Adrià Guxens (11).
Pel que fa a la plataforma utilitzada, 5.917 usuaris han optat per Internet Explorer, 2.000 per Google Chrome  i 1.925 per Mozilla Firefox.
Els sistemes operatius més utilitzats per accedir a Adria’s News han estat Windows i Macintosh amb 9.650 i 529 entrades, respectivament.

M’agradaria acabar dient que haver aconseguit 10.000 visites no és una victòria únicament meva, sinó de tots; de tots aquells que m’heu anat seguint i llegint els articles que he anat publicant durant tot aquest temps. I espero que aquest moment tan pròsper duri molt i que Adria’s News segueixi actiu innovant, opinant, informant i, en definitiva, intentant construir un món millor. Ens veiem a les 20.000 visites!

7 comentaris:

  1. Primer de tot felicitats!
    Continua així i d'aquí poc ja en seran 20.000
    endevant!

    ResponElimina
  2. Moltes felicitats Adrià!! ets un crac!!

    ResponElimina
  3. Moltíssimes gràcies a tots pel vostre suport! :D

    ResponElimina
  4. Buahbuahhh!!
    Jo feia un curs menys que tu al Conservatorii xDD segurament no saps qui sóc xD jo sóc de les que t'he descobert per facebook... xD
    Ostres, realment ets de les poques persones de les quals penso q sí que valen i els agrada el periodisme!!
    un blog xulíssim!! uns escrits coherents, ben estructurats i, a més, de temes molt diversos!! (no sé com te n'enteres de les notícies amb tanta rapidesa xD)

    Felicitats!!

    ResponElimina
  5. Enhorabona, continua amb tant d'entusiasme i que ben aviat arribis a les 20000 entrades.

    marian

    ResponElimina
  6. hola, Adrià segurammnet no saps qui sóccc, jo sí!! et conec des que vas nèixer,,, jjee, seràs un crac??? ono?

    ResponElimina