dissabte, 28 de gener del 2012

El cinema que ve: les cites cinematogràfiques imprescindibles del 2012



Què ens prepara el cinema del 2012? Adria’s News us vol oferir una mirada al cinema de demà, una repassada a les estrenes més esperades dels propers mesos perquè pugueu anar fent agenda dels hits imprescindibles del setè art. Quines voleu anar a veure?

GENER: Drames i biopics
Comencem l’any amb força ja que el mes de gener serà l’escenari de diverses produccions d’alta qualitat, començant per The Descendants, un drama ambientat en el Hawaii menys turístic, protagonitzat per George Clooney, que li pot fer guanyar l’Oscar. Si mirem el cantó femení, el mes de gener també és l’escenari de diverses pel·lícules nominades a l’Oscar a la millor actriu principal. Rooney Mara, per la nova versió de la pel·lícula The Girl with the dragon tatoo, és una de les aspirants. També ho són la veterana Glenn Close, que encarna el paper d’un cambrer –repeteixo, cambrer, que no cambrera– a Albert Nobbs i la triplement oscaritzada Meryl Streep, que agafa el rol de l’exprimera ministra britànica, Margaret Thatcher, al film The Iron Lady. Un altre biopic és el que interpreta Leonardo Di Caprio a J. Edgar, on es posarà a la pell de l’exdirector de l’FBI del mateix nom del llargmetratge. 

FEBRER: Harry Potter es fa gran
El febrer serà un mes d’estrenes espectaculars, entre les que destaquen War Horse de Steven Spielberg, MoneyBall de Bennett Miller i Hugo de Martin Scorsese, totes elles nominades a l’Oscar a la millor pel·lícula, entre altres. També serà al febrer quan podrem veure el jove actor Daniel Radcliffe interpretant un paper diferent al del jove mag  Harry Potter, que tants anys ens ha acompanyat a la gran pantalla. Això serà a la pel·lícula gòtica The Women in Black. Pel que fa a públic infantil, The Muppets serà l’estrena més esperada i també podrem veure el nou llargmetratge d’Icíar Bollaín titulat Katmandú, un espejo en el cielo. El cinema també es compadirà dels més nostàlgics, oferint-los la possibilitat de tornar a veure la pel·lícula Star Wars I: La Amenaza Fantasma, aquesta vegada, en 3-D.

MARÇ: Robert De Niro i Sigourney Weaver en una producció espanyola
Al mes de març s’estrenaran diverses produccions espanyoles, com la tercera entrega  la terrorífica saga REC. També arribarà als cinemes l’esperada cinta de Rodrigo Cortés, Luces Rojas, rodada parcialment a Barcelona, on el gallec va comptar amb les estel·lars interpretacions de Sigourney Weaver i Robert De Niro. Si augmentem el nostre camp de visió, podem contemplar que a nivell internacional també veuran la llum diversos projectes interessants. Entre ells Mirror Mirror, on trobarem a Julia Roberts encarnant el paper de la bruixa malvada de la història Blancaneus, i John Carter, el nou llargmetratge del geni de Pixar, Andrew Stanton. També arribarà a les sales catalanes la pel·lícula Extremely Loud, Incredibly Close, nominada a diversos premis Oscar.


ABRIL: El debut de Rihanna al cinema
A l’abril arribarà la pel·lícula polonesa In Darkness, nominada a l’Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa i molt aclamada per la crítica. A la pel·lícula de ciència ficció Battleship podrem veure el debut com a actriu de la cantant Rihanna i també s’estrenarà la versió fílmica del best-seller The Hunger Games, molt esperada pels seus fans. I si estem en temps de reconversió de pel·lícules al 3-D no hi podia faltar un clàssic com Titanic, que arribarà a les sales aquest mateix mes.

MAIG: Torna Men in Black!
De moment no hi ha gaires estrenes cinematogràfiques previstes per al mes de maig, tot i que n’hi ha un parell que criden l’atenció d’una manera especial. Una d’elles és Men in Black 3, on Will Smith i Tommy Lee-Jones ens tornaran a donar fe de la seva compenetració excel·lent. D’altra banda, també s’estrenarà The Dictator, un film on Sacha Baron Cohen donarà vida a un tirà inspirat en una novel·la escrita per Saddam Hussein!

JUNY: Kristen Stewart mossega la poma
Si al febrer van fer una adaptació del clàssic conte de la Blancaneus, en tornarem a veure una altra el mes de juny, titulada Snow White & The Huntsman, que protagonitzaran la ja famosa Kristen Stewart, Charlize Theron i Ian McShane. Els amants de la música també tindran el seu moment ja que al juny també s’estrenarà la pel·lícula musical Rock of ages, on Tom Cruise i Catherine Zeta-Jones es desmelenaran a ritme de rock.

JULIOL: Batman vs Spiderman
El juliol serà un mes amb forces estrenes d’interès, tot i que la majoria d’elles seran seqüeles. És en aquest mes quan podrem veure la quarta entrega de la saga glacial Ice Age i també la tercera part de la calorosa Madagascar. Deixant a banda el públic eminentment infantil i familiar, també serà al juliol que s’estrenaran dues grans megaproduccions extretes de dos dels còmics més coneguts. A The Dark Knight Rises i The Amazing Spiderman podrem seguir les noves aventures de Batman i l’home-aranya, aquest últim interpretat, aquesta vegada, per Andrew Garfield en comptes de Tobey Maguire.

AGOST: La princesa Disney més salvatge 
El mes d’agost també estarà ple de produccions èpiques, començant per Brave, la nova pel·lícula de la factoria Disney on la seva protagonista deixarà les sabates de taló i els vestits de seda per endinsar-se a l’Escòcia de les llegendes i els mites cèltics. També arribarà a les sales l’esperada Prometheus, la darrera cinta de Ridley Scott que ens portarà de nou a l’univers d’Alien amb noms de primer ordre com Charlize Theron o Michael Fassbender.

SETEMBRE: Segrestos i narcotraficants
El setembre serà mes de thrillers, començant per Argo, un film de Ben Affleck que se situa a l’Iran de finals dels anys setanta, quan els Estats Units i Canadà van planejar de rescatar sis diplomàtics nord-americans que havien estat segrestats. També serà segrestada l’actriu Blake Lively  a la pel·lícula Savages, un drama criminal on la droga esdevindrà l’epicentre. Per rebaixar tensions, però, tindrem Gambit, una comèdia on la parella protagonista seran els dos actors de moda: Colin Firth i Cameron Diaz.

OCTUBRE: Un Frankenstein animal
L’octubre significarà el retorn a la gran pantalla de Tim Burton, que presentarà la pel·lícula  Frankenweenie, una paròdia i homenatge de Frankenstein, el famós llibre de Mery Shelley, on el protagonista serà un gos. També arribarà als cinemes la darrera seqüela (la número 23) de l’agent secret més famós de tots els temps, James Bond. En aquest film, titulat Skyfall, podrem veure de nou a Daniel Craig encarant a 007, però aquesta vegada s’enfrontarà a criminals per partida doble ja que Javier Bardem i Ralph Fiennes seran els antagonistes del llargmetratge.   

NOVEMBRE: El crepuscle dels vampirs i els homes llop
Finalment, el novembre significarà el crepuscle d’una altra saga que ha arrossegat a milions d’adolescents d’arreu del món. Serà a The Twilight Saga: Breaking Dawn (Part 2), on l’adaptació dels llibres de Stephenie Meyer marcarà el punt i final d’aquesta història romàntica entre vampirs i homes llop. També tornaran al cinema George Clooney i Sandra Bullock en una nova pel·lícula d’Alfonso Cuaron, Grave, on estaran atrapats en una estació espacial.

DESEMBRE: El retorn de Peter Jackson
El desembre potser és el mes més esperat pels cinèfils ja que s’estrenarà el que pot ser el film més important l’any: The Hobbit (Part 1), que explica la història anterior a la monumental saga The Lord of the Rings, significant així, el retorn de Peter Jackson al món de J.R.R. Tolkien. També serà aquest mes que veurà llum verda una altra adaptació literària, ja que s’estrenarà The Great Gatsby, una nova versió del llibre de F. Scott Fitzgerald protagonitzada per Leonardo Di Caprio. Tot i així, acabarem l’any amb un film musical: Les Miserables, la famosa història de Victor Hugo popularitzada gràcies a les versions que se n’ha fet als teatres de Broadway i el West End de Londes.

I el 2013, què?
Sabem què ens espera més enllà del 2012? Podríem dir que sí: Seqüeles i més seqüeles ja que l’any 2013 arribaran les segones parts de les famoses sagues de Star Trek, Thor, The Hobbit i The Smufs, que acompanyaran la tercera entrega de The Iron Man.
Així doncs, ja ho sabeu: comèdies, thrillers, drames, pel·lícules èpiques, fantàstiques, infantils i molt més en el cinema de demà. Teniu l’agenda feta? Doncs ja només falta posar-se mans a l’obra, agafar un bol de crispetes i... llums, càmera i acció!


10 comentaris:

  1. Porto mes i mig darrere de Hugo... així que aquesta no me la perdo :D

    Un bon panorama cinematogràfic, i tal i com dius, farcit de seqüeles i això pot provenir de dos bandes: O s'han adonat que les persones els interessen històries més complertes i esperen que les aventures de tal personatge continuïn... O si la primera ha estat tot un èxit proven amb més sabent que almenys les persones que els hi va agradar, l'aniran a veure i fan ganxo...

    A saber, però de vegades no l'encerten... Ja cal que renovin una mica el guió (com diuen que pretenen acostant-se altre cop a la primera part, simple i divertida) dels "Pirates of the Caribbean 5"

    Apa! Propera cita: Els Oscars!

    ResponElimina
  2. De totes les que has dit només n'he vist una, Moneyball. Tot i tractar el tema del bèisbol, del que no sóc gens sospitós de ser fan,la peli està prou bé, senzilla i una xic emotiva.
    De la resta de la llistassa que has fet, no em penso perdre:
    The descendants, J.Edgar i The Iron Lady i Albert Nobbs que venen d'aquí poc.
    War Horse perquè és de Spielberg
    Hugo perquè me n'han parlat molt bé i evidentment per Scorsese.
    The Dark Knight Rises, que forma part del poc cinema d'entreteniment que es fa avui en dia que m'agrada
    Prometheus, Retorn de Ridley Scott a la ciència ficció. Màximes expectatives. (Mira't el trailer si no l'has vist :O)
    Aquesta d'Argo no la coneixia però al veuré, sobretot per interès històric
    La de l'Alfonso Cuaron (Grave) no te la perdis. El tio és boníssim dirigint. Per comprovar-ho mira't "Hijos de los hombres"
    El Hobbit, per descomptat.
    El Gran Gatsby perquè he llegit la novel·la fa poc.
    Los Miserables, l'aniré veure però segur que em foten fora del cinema perquè no podré evitar cantar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo de les que he dit ja he vist The Iron Lady i Albert Nobbs. Evidentment aniré a veure totes les nominades a millor pel·lícula/actor/actriu. Alfonso Cuarón és un gran director, d'això no hi ha dubte i el Hobbit la porto esperant des de fa molt de temps. Tampoc fallaré a Prometheus i The Great Gatsby. Segurament també aniré a veure The amazing Spiderman, The Hunger Games i The Women in Black. I quan vagis a veure Les Miserables, Albert, ja m'aviaràs, que cantarem junts! :) Merci pel comentari.

      Elimina
  3. Los descendientes "deixa molt que desitjar". Massa sobrevaloració i bona crítica per tan poca pel·lícula.

    ResponElimina
  4. El divendres vaig anar a veure Albert Nobbs,la veritat la vaig trobar una pel·lícula estranya, de les que et deixa un no se què a dins. Però com més hi penso i la recordo més m'agrada, per tant la valoració que faig d'aquesta pel·lícula és positiva, per no dir de la seva protagonista la genial Glenn Close.

    Marian

    ResponElimina
  5. Dues coses:
    1- Quines ganes del hobbit!!!!!!
    2- Sigourney Weaver? No ho sortia.


    muak

    ResponElimina
  6. Me han llamado la atención Octubre y Diciembre, ojala los otros meses también brilen con buen cine, tal como el 2011 que fue uno de los mejores años de cine de todos los tiempos. Éxitos en el Concurso 20Blogs

    Te invito a que visites mi blog en la Sección de Cine, se llama “Cine para usar el Cerebro”
    http://cineparausarelcerebro.blogspot.com/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias David! Tienes toda la razón cuando dices que el 2011 ha sido uno de los años con mejor cine! A ver ahora los Oscar, que estarán que echan chispas!

      Elimina
  7. Hola!
    Imprecindible la teva pagina Adria. M'uneixo a teu grup de seguidors. Sort en els 20Blogs! Soc de motor, jeje.

    Salutacions desde Red Bull,
    Ricard

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ricard,

      M'alegro molt que t'hagi agradat el blog. Merci per unir-te al grup de seguidors. Ara bé, pel concurs del 20 minutos ja està tot perdut, no tinc gairebé cap vot per la meva secció, però què hi farem. Sort a tu també!

      Elimina