divendres, 4 de febrer del 2011

Robert De Niro aterra a Barcelona per rodar Red Lights


Només era un quart i cinc de vuit del matí quan un tímid Robert De Niro arribava als estudis de TV3, a Sant Joan Despí, amb un Mercedes blau. El motiu? Que al Plató número 1 de Televisió de Catalunya s’hi rodaran diverses seqüències de la pel·lícula Red Lights, la tercera del director Rodrigo Cortés i que coprodueix TV3. I és que la ciutat comtal ha estat escollida per filmar les escenes d’interiors del llargmetratge.

Cotxe amb el qual ha arribat Robert De Niro
Diversos periodistes han intentat de fotografiar i entrevistar a De Niro però l’actor novaiorquès no ha trigat a tapar-se la cara tant com ha pogut mentre passava de pressa i corrents entre tots els reporters sense respondre a cap de les seves preguntes. “Quan Robert De Niro està immers en un personatge no vol deixar-se fotografiar per no perdre’l”, van explicar els seus productors, Versus. Malgrat això, els membres de l’equip del film l’han descrit com una persona educada, propera i cordial, sense aires de celebritat.
La distribuïdora de la pel·lícula, Warner Bros. Pictures, ja ha anunciat l’argument de la pel·lícula, que explica la historia de Simon Silver (Robert De Niro), un llegendari psíquic, potser el més dotat de tots els temps, que apareix després de trenta anys d’absència per convertir-se en el major repte mundial per a la ciència ortodoxa i els escèptics professionals. Mentrestant, dos investigadors de fraus paranormals, la veterana doctora Margaret Matheson (Sigourney Weaver) i el seu jove ajudant Tom Buckley (Cillian Murphy), estudien diversos fenòmens metafísics amb la intenció de demostrar el seu origen fraudulent.


Les dues escenes que s’han gravat avui tenen lloc en un plató. La primera correspon a un moment del film on el protagonista és entrevistat en un magazine després de 30 anys d’estar desaparegut. A l’altra, hi apareix un Silver 30 anys més jove interpretat per Eugeni Mira, director d’“Agnòsia i “The impossible”. "Per les meves característiques físiques m’assemblo a De Niro, però és que, a més a més, tinc facilitat per imitar-lo; sempre ho havia fet i per això no he hagut de preparar gaire per fer d’ell, però en jove”, assegura Mira. 200 extres, de races i edats diferents a petició de la direcció, hi han participat. “Ens van demanar que si volíem formar part del projecte havíem de presentar-nos, enviar un currículum i unes fotos”, ha explicat una de les figurants, que, com la resta, cobrarà 80 euros bruts.
Cortés va escriure el guió de la pel·lícula fa dos anys però ningú li havia fet cas fins que el va llegir una directora de càsting de Nova York que va oferir els papers principals a De Niro i a Weaver. “Va ser absurdament fàcil que acceptessin el paper”, va declarar el director Cortés ja que no esperava que accedissin. El director del film creia que hauria de recórrer als actors que es trobaven a la segona, tercera o quarta alternativa, ja que els sous que els va oferir eren la meitat del que els hauria pagat qualsevol companyia americana.
De Niro ja ha rodat a l’hotel Majestic i a l’Aeroport del Prat i la setmana vinent ho farà a L’Aliança del Poblenou. Abans de marxar a Toronto a filmar les escenes exteriors de la pel·lícula, però, l’actor ha assegurat que no es perdrà per res del món la gastronomia catalana.

3 comentaris: