dilluns, 3 d’octubre del 2011

Òpera en texans, una nova manera de veure l’òpera

Ubicació: Ubicació desconeguda.

Em dol dir que, malauradament, la música clàssica i l’òpera en especial, sempre han estat gèneres musicals una mica marginats pel gran públic, especialment pel més jove. Al llarg de la vida, tots hem sentit dir tantes coses sobre aquesta classe de música, que s’han acabat convertint en tòpics: des de l’avorriment que emana la música clàssica de per si fins a sentir dir que ja està passada de moda i no cal tornar-hi, passant per aquelles persones que pensen que només un col·lectiu molt reduït d’experts la pot apreciar. En definitiva, actualment, tots aquells que els hi agrada la música clàssica són vistos com a éssers estranys, com a individus d’una altra època ja que la paraula “clàssica” és un terme tabú quan es parla en termes musicals.
Doncs bé, el Canal 33 ha decidit traspassar totes aquestes barreres de prejudicis i desmentir tots aquests clixés que s’hi relacionen amb una nova aposta cultural. El resultat és Òpera en texans, un programa divulgatiu dedicat íntegrament a l’òpera, que es va estrenar ahir en un horari privilegiat pel que, als ulls de tercers, pot semblar un programa d’audiències molt concretes. I precisament per aquest motiu, l’estrena d’aquest espai cultural és una iniciativa esplèndida ja que es demostra una gran voluntat de transmetre al món d’avui uns valors musicals molt importants que semblen haver-se perdut.  
De tot això se n’encarregarà Ramon Gener, divulgador i cantant d’òpera, que ens acompanyarà durant tot aquest viatge a través de països i èpoques diferents per acostar-nos a l’essència de l’òpera. La seva vitalitat i el seu esperit de comunicador ajudaran a acostar-nos un fenomen a primera vista tan complex com pot semblar l’òpera.  
Per això us dic: doneu-li una oportunitat a Òpera en texans ja que de ben segur que entusiasmarà a tots aquells que ja estan avesats a l’òpera i a la música clàssica i als que no havien volgut o pogut sintonitzar-hi, tindran l’oportunitat de passar una molt bona estona aprenent una bona pila de coses interessantíssimes de la manera més agradable i distesa.
Ramon Gener, en un moment del programa


3 comentaris:

  1. Mira Adri, t'he fet cas per un cop i he vist ara fa una estona el programa d'ahir. Realment m'ha semblat molt bo, es nota que al presentador l'apassiona el tema i ho explica de manera que, al menys a mi, m'ha aconseguit contagiar l'entusiasme. En fi, bona recomanació i com has dit aquest matí, a veure si et trobes el piano voltant per Barcelona ;)

    http://delexterior.blogspot.com

    ResponElimina
  2. Moltíssimes gràcies per comentar, Dani. I sí, és un programa molt bo. A veure si el segueix molta gent. :) Per cert, veig que també has agafat el meu vici de promocionar el blog arreu! ;)

    ResponElimina
  3. No he vist el programa però tot el que sigui donar a conèixer el món de l'òpera endavant!!!

    La meva òpera preferida és la Bohème de Puccini. Tot i que hi han òperes extraordinàries amb unes àries que fan posar els pèls de punta la Bohème, per a mi, és una obra especial amb una sensibilitat musical que t'entra dins, des de la primera nota fins l'última.

    Marian

    ResponElimina