dissabte, 15 d’octubre del 2011

Tarragona serà la seu dels XVIII Jocs del Mediterrani 2017

Ubicació: Tarragona, Catalunya


Després d’intenses negociacions amb el ComitèInternacional dels Jocs del Mediterrani (CIJM), Tarragona ha sortit escollida com a capital esportiva del Mediterrani 2017, en una votació que ha tingut lloc a Mersin (Turquia). Alexandria, la seva única rival, ha perdut per només dos vots (34-36).
El CIJM ja havia anunciat amb anterioritat que Tarragona era la seva favorita, d’una banda perquè ja havia construït el 80% de les infraestructures necessàries per a la competició i també perquè ja havia concretat les 13 subseus que participarien en el desenvolupament de 30 disciplines esportives diferents. Alexandria, en canvi, jugava amb una clara desavantatge: per una banda les revoltes àrabs i la dissolució del govern de Hosni Mubàrak el passat mes de febrer van ser un dels factors que van allunyar-la de la candidatura, però els recents incidents de la setmana passada al Caire, arran d’una manifestació de cristians coptes que van causar gairebé 25 morts i 300 ferits, van ser la gota que va fer vessar el got.
Ballesteros va fer una exposició convincent, malgrat els diversos problemes tècnics que va haver d’afrontar, que incloïen la pèrdua del vídeo on es veia com Pau Gasol recolzava el projecte. L’alcalde, tot i així, va defensar amb fervor la proposta i va reivindicar que la crisi no seria cap problema per a la ciutat, que comptava amb el recolzament del govern català i l’espanyol, a més a més de tenir tota la feina pràcticament acabada.


History making history és el lema de la candidatura de Tarragona
En canvi, la vicepresidenta de la candidatura egípcia, Rania Elwani, va veure fallides les seves expectatives, fins i tot després d’implorar al CIJM que donés una oportunitat a Egipte, un país que acabava de renéixer. Samih Moudallal, membre siri del COI, també es va sumar a la defensa d’Alexandria, demanant que es pensés més amb els països del sud –des que Tunísia va ser la seu dels Jocs, fa deu anys, cap altre país de la riba sud del Mediterrani ha aconseguit el vistiplau del CIJM –ja que es demostraria una molt bona voluntat i seria un molt bon exemple per a les nacions en vies de desenvolupament.
Tarragona ja s’havia presentat a la candidatura pels Jocs del Mediterrani 2013 però va perdre front la ciutat de Mersin (Turquia). Eliminant la seva principal competidora, tenia bastants números per situar-se com a número u als jocs del 2017. Ara, un cop aprovada com a seu, Tarragona serà la tercera ciutat espanyola en celebrar aquesta competició esportiva, després de Barcelona, l’any 1955, i Almeria, el passat 2005. El seu lema és History maling history.
Els Jocs se celebraran del 30 de juny de 2017 al 9 de juliol i seran un impuls important per al turisme de la ciutat i per a la seva projecció internacional i constituiran una magnífica font de d’ocupació i una aposta per millorar la ciutat.

1 comentari:

  1. Benvinguts Jocs del Mediterrani a Tarragona 2017!

    Tan de bó sigui un èxit l'organització d'aquests jocs. És una gran oportunitat per a Tarragona ser la seu d'aquest esdeveniment, no tans sols per les inversions que representa sinó perquè gent de tot arreu podrà conèixer aquesta ciutat, plena d'història i tradicions populars, amb una ubicació tan privilegiada a prop del mar.

    Felicitats Tarragona!

    Marian

    ResponElimina