dimarts, 25 d’octubre del 2011

Port Aventura aposta per l'adrenalina




El President de la Generalitat, Artur Mas, va posar el passat divendres 21 d’octubre la primera pedra de la que serà la nova atracció estrella de Port Aventura, que es preveu inaugurar a principis de la pròxima temporada. El parc d’atraccions i l’empresa Bolliger & Marbillard, que ja va participar en el disseny de Dragon Khan, han destinat 25 milions d’euros al desenvolupament d’aquesta nova muntanya russa.
“Serà una atracció molt esvelta, vertiginosament alta, no ocuparà gaire superfície i no tindrà loopings (voltes en vertical)”, anunciava el director de desenvolupament de Port Aventura, Luis Valencia. Però el més impactant de tot és que aquest nou hypercoaster batrà tres records europeus. Per una banda serà el més alt del continent, amb més de 75 metres. També tindrà la caiguda lliure més llarga, de 78 metres, que correspondrà a la primera baixada, on els vagons arribaran a una velocitat de 134 km/h, fins ara mai vista en un parc d’atraccions.
La gran novetat, però, seran els cinc camelbaks (elevacions durant el recorregut), el més baix dels quals serà tan alt com un edifici de set pisos. Aquestes noves ondulacions permetran que els passatgers sentin l’afecte air time, que provoca una sensació de pèrdua de contacte amb el seient. “És com un canvi de rasant, però molt més intens”, va explicar Valencia.

La muntanya russa batrà tres rècords europeus: serà la més alta, la més ràpida i la que tindrà la caiguda lliure més gran

El nom de la nova atracció és encara un misteri, però se sap que la temàtica girarà en torn a l’Himàlaia, per la qual cosa l’atracció se situarà a la regió de la Xina i es creuarà diverses vegades amb el  Dragon Khan. Així doncs, aquesta muntanya russa comptarà amb tots els ingredients perquè els passatgers de l’atracció visquin una autèntica aventura alpina: hi haurà pujades que emularan els grans ascensos dels escaladors, caigudes abismals i passos subterranis per túnels tenebrosos que conduiran al peu de llacs de muntanya. Amb tot plegat, l’atracció tindrà un perfil que recordarà al d’una serralada, marcant un nou skyline que es veurà a quilòmetres a la rodona.
El director general de Port Aventura, Fernando Aldecoa, ha deixat ben clar que el parc d’atraccions no deixarà d’invertir per tal de satisfer les necessitats dels seus clients. “En aquest moments, més o menys, el Port Aventura ocupa el 65% de les 700 hectàrees del seu terreny, per la qual cosa encara tenim espai per seguir creixent”. La institució ja va destinar 15 milions a la construcció de Sésamo Aventura, un complex per al públic més jove, el sector més ampli de visitants, i no ha deixat clar si la nova atracció conformarà una expansió de l’àrea de la Xina o bé serà l’embrió d’una nova part del parc destinada a les aventures, on els més intrèpids podran gaudir de noves experiències al límit. El que sí se sap és que en els pròxims dos anys s’invertiran 35 milions d’euros més.

L’atracció no té nom però la temàtica girarà en torn a l’Himàlaia

El President de la Generalitat ha valorat molt positivament que en els temps que vivim s’assumeixin reptes com el de Port Aventura i l’ha posat com a model a seguir. “En comptes de replegar-nos hem d’intentar créixer i tirar endavant. Per aconseguir-ho, però, necessitem gent amb empenta, ganes de fer coses i il·lusió”, va assenyalar. Mas, creu que d’aquesta manera Catalunya serà vista des de fora com “un país amistós pels negocis i obert a l’activitat” contribuint així que els inversors el mirin amb bons ulls”. El President fins i tot va fer broma quan li van proposar d’assistir a la inauguració de l’atracció, el pròxim mes d’abril: “Prometo que vindré, però no sé si hi pujaré perquè últimament ja tinc emocions molt fortes i no sé si en podria suportar una més”.


1 comentari:

  1. En l'època que estem vivint és un repte realitzar aquesta gran inversió. Però crec que si aquest parc ha tingut tant d'èxit és per les innovacions que constantment ha anat realitzant. Ha sabut connectar amb el que busca la gent en una parc temàtic, tant petits, joves i grans. No podem oblidar que té al seu favor que està en una zona turística.

    Que per molts anys podem gaudir d'aquest meravellós parc.

    Marian

    ResponElimina