dilluns, 20 de desembre del 2010

La Marató de TV3 recapta 7.246.114 euros per a les lesions medul·lars i cerebrals adquirides


Albert Om
Albert Om va conduir la dinovena edició de La Marató de TV3 aconseguint recaptar 7.246.114 euros que es destinaran a la investigació científica de les lesions medul·lars i cerebrals adquirides. Ha estat l’any que s’han fet més donacions durant el programa.
Durant el programa van anar apareixent més de vint afectats per aquestes anomalies, que van exposar públicament el seu cas. Les lesions que patien eren produïdes, en gran mesura, per accidents de trànsit. A mitja tarda van portar al plató l’esquelet mecànic Rewalk, desenvolupat per una empresa d’Israel, que permetrà a  molts lesionats aixecar-se de la cadira de rodes i caminar. Per altra banda, diversos metges i experts  en aquest camp van acudir al programa per compartir la seva experiència amb tots els teleespectadors.

 “Aquesta edició de La Marató, a més a més de la funció divulgativa i de sensibilització pretenia ser atractiva a l’audiència”, va anunciar el director del projecte, Xavier Abad. Per això, es va comptar amb molts convidats especials. Entre ells hi havia periodistes com Josep Cuní, conductor de La Marató anterior, que tractava de les malalties minoritàries i també celebritats com Rosario, els Lax’n’Busto, el Mag Lari, Gerard Piqué, Dani Alves i diversos actors dels programes d’humor Polònia i Crakòvia, com la Mònica Pérez o el Pep Plaza. Però el moment més emotiu de la nit el van protagonitzar la soprano Montserrat Caballé i la seva filla, Montserrat Martí, que van cantar conjuntament el tema Seràs en el meu cor.

Per fomentar la participació dels ciutadans es van organitzar més de 1.200 activitats entre les que destaquen un partit de futbol, una actuació del grup Macedònia, i dues flashmobs al centre de La Maquinista, on més de mil persones van cantar i ballar les cançons Seré feliç i Sobreviuré.

Per un èxit tan acaparador com el d’ahir, TV3 va haver de mobilitzar més de 2.500 voluntaris repartits entre cinc seus, que estaven destinades a rebre les trucades dels telespectadors. Les noves tecnologies també es van sumar a la solidaritat ja que Facebook va comptar amb més de 74.000 usuaris que van donar suport a la causa. El resultat va ser admirable: 3.262.000 catalans van mirar en algun moment del dia La Marató, que enguany va durar 15 hores i 44 minuts. El programa va obtenir una quota global de pantalla del 21,12% i va ser líder durant el matí.

Els donatius a La Marató encara no s’han acabat ja que fins el dia 31 de gener, la xarxa Servicaixa i La Caixa estaran obertes a rebre més ajudes. Fins avui, La Marató dedicada al càncer ha estat la que ha rebut més diners; un total de 8.712.000 euros. En el conjunt de totes les edicions del programa, que se celebra des de l’any 1992, s’han recaptat 89 milions d’euros que han finançat 535 projectes d’investigació.
Cartell La Marató 2010

2 comentaris:

  1. Has participat a la Marató de TV3?

    Sí 0%
    No 100%

    Som gent fastigosa... xd

    ResponElimina
  2. Jajaja! Això és perquè el públic del meu blog, el conforma en general gent jove, i aquesta no sol participar en La Marató, desgraciadament. Per altra banda, aquest any hi ha crisis i això potser també ha influït.

    ResponElimina