dijous, 9 de desembre del 2010

Conde-Pumpido: “Es proposaran penes de fins a vuit anys de presó per als controladors aeris que van abandonar el seu lloc de treball”

Passatgers afectats per la vaga de controladors aeris durant el pont de la Constitució
El fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, va anunciar ahir a Saragossa que es sancionaria als controladors aeris que van protagonitzar els fets amb una pena d'entre tres i vuit anys de presó per un presumpte delicte de sedició. Conde-Pumpido va precisar que no es tractava d'un problema laboral, sinó que va ser un acte "premeditat", "concertat" i "col·lectiu".

El portaveu de la UCSA, César Cabo

El portaveu de la Unió Sindical de Controladors Aeris (USCA), César Cabo, ha afirmat que el passat divendres els avions podrien haver seguit volant tot i l'absència de molts controladors. "No en les mateixes condicions que en un dia norma, però molts vols podrien haver sortit. Van ser les empreses les que van tancar l'espai aeri ", va assegurar. Cabo indica que la situació desencadenada és la resposta de la contínua provocació del Govern, que ha assaltat el col·lectiu davant l'opinió pública i l'ha utilitzat de manera demagògica.

El ministre de Foment, José Blanco
Per la seva banda, el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, va defensar que el decret d'alarma que van activar va ser "una mesura proporcionada" perquè l'abandonament "sobtat, massiu i simultani" de tots els controladors havia paralitzat un servei públic essencial. Zapatero, va assegurar que l'Executiu va esgotar "totes les seves possibilitats d'actuació" abans de posar en marxa el decret. El líder de l'oposició, Mariano Rajoy, ha donat suport a la gestió del caos aeri per part del Govern encara que recalca que hi va haver una "falta de previsió" i un "excés de malaptesa". Rajoy va criticar el ministre de Foment, José Blanco, qualificant-lo de "ministre a temps parcial". 
L'actuació dels controladors aeris, que va començar el passat divendres després de l'aprovació d'un Reial Decret que estableix la computació de 1.670 hores de treball anuals, va produir pèrdues de més de 300 milions d'euros, 20 milions de les quals en agències de viatges. La vaga aèria va provocar la cancel·lació de 2.710 vols i més de 600.000 passatgers van resultar afectats.

3 comentaris:

  1. Puc entendre, que, sense fer cas dels seus sous... o com a minim intentant no fer, cas a aquest petit detall, es tracta d'un cumul de gent amb certs "problemes" sindicals... pero hi ha formes de fer les coses, i aquesta, s'han passat de la ratlla.
    Encara així soc de la opinió que es impossible fotrels a tots a la presò, per motius logics! Que no ens fagin creure ara que tots rebran penes similars, i en el mateix interval de temps.

    ResponElimina
  2. Tens tota la raó GodLST. S'ha de ser realista!

    ResponElimina