dilluns, 18 d’octubre del 2010

Tarragona, una de les ciutats amb menys participació a la consulta sobre la independència

Més del 90% de tarragonins voten a favor de la independència

El passat diumenge 17 de setembre es va dur a terme a Tarragona la consulta sobre la independència de Catalunya, sense cap valor legal,  que ja ha tingut lloc a la major part dels municipis catalans. De les 118.778 persones amb dret a vot (a partir dels setze anys) tan sols hi van participar 6.767, assolint així una implicació de poc més del 5% dels tarragonins i tarragonines, malgrat que les eleccions catalanes són a tocar. Conseqüentment, aquesta xifra ha provocat una davallada significativa del percentatge participatiu de tot el territori, situat en un 20%. Ara bé, més del 90% dels habitants de Tarragona van votar a favor de la independència catalana.

Tarragona també va comptar amb el vot del vicepresident del govern català i antic líder d’ERC, Josep Lluís Carod-Rovira, que va incidir en la poca repercussió que tindrà aquest acte a nivell legal i polític, però va proposar que l’any 2014, per celebrar els 300 anys de la caiguda de  Barcelona vers les tropes borbòniques i el Decret de Nova Planta, es convoqui una consulta per a la independència veritablement important i unitària.
Josep Lluís Carod-Rovira votant a la consulta

La Coordinadora General va agrair la feina de tots els voluntaris que van romandre als 28 col·legis electorals distribuïts per la ciutat durant tota la jornada i va comentar que, malgrat les dificultats inicials, gairebé es va poder informar correctament d’aquest referèndum a tots els ciutadans. Per altra banda, Juli Carbonell ha emfatitzat que aquesta consulta per la independència no la organitza ni controla cap partit polític concret, sinó que és una forma que té la població per decidir el camí que ha d’emprendre Catalunya a partir d’aquest moment.

Després d’aquest referèndum a la capital del tarragonès, ja només queden 400 poblacions per decidir sobre el futur de Catalunya, entre elles Barcelona, que celebrarà la Consulta durant el més d’abril de 2011. Les entitats organitzadores preveuen que l’esdeveniment tindrà un fort ressò internacional i serà un enorme èxit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada