divendres, 8 d’octubre del 2010

S'inaugura el Corte Inglés de Tarragona

La primera jornada del nou Corte Inglés de Tarragona ha estat un èxit amb 38000 persones que l'han visitat en les dotze hores queha romàs obert. Els responsables del centre preveuen una altra onada de clients per aquest dissabte.

Avui a les deu del matí, el primer Corte Inglés de la província de Tarragona, i onzè de Catalunya, ha obert les seves portes per primera vegada. Després de llargues cues a primera hora del matí, l’edifici —emplaçat a la Rambla President Companys— s’ha omplert amb 40000 clients, més dels que s’esperaven de bon principi. La previsió del propi Corte Inglés és que més de 60000 persones visitaran el centre comercial entre el divendres i el dissabte. I és que aquest edifici tan esperat, sobretot durant els dos anys en quÈ s’ha estat construint, ja s’ha convertit en un punt d’interès del Camp de Tarragona disposant molt probablement de 500000 clients potencials en la seva àrea d’influència.

Entrada del Corte Inglés de Tarragona

L’establiment, que ocupa 30000 metres quadrats, té vuit plantes comercials i quatre d’aparcament amb 1000 places d’automòbils i una zona de recàrrega de vehicles elèctrics. Això sí, la inversió total ha estat de 165 milions d’euros. L’edificació del Corte Inglés també ha suposat una aparició de nous llocs de treball, en concret 863 persones configuren avui la plantilla de l’entitat. La mitjana d’edat dels seus treballadors és de 29 anys i un 64% són dones.

Façana del Corte Inglés de Tarragona

A més  a més, l'Ajuntament de Tarragona ha creat una nova línia d'autobús anomenada "TGN de Compres" que permetrà el desplaçament dels ciutadants per tota l'artèria comercial tarragonina, incluint el Corte Inglés i tota la Rambla. El preu del bitllet serà d'un euro encara que fins el dia dotze d'octubre serà gratuït. Els diferents abonaments no seran vàlids per a realitzar aquest viatge. Tot i així, diverses botigues del centre de la ciutat repartiran bitllets als seus clients. L'horari d'aquests autobusos, que passaran cada mitja hora, és d'onze a dues del migdia i de quatre a nou de la nit. 

Pel que fa a l’opinió pública, un 90% dels tarragonins estan d’acord en que s’hagi construït el centre. “Donarà vida a la ciutat, però afectarà greument als petits comerços”, assegura David Vidal, veí de Tarragona. Però la gent està força contenta ja que la majoria d’ells consideren que s’ha construït en molt poc temps i en un lloc ideal. “Sempre he anat al Corte Inglés de Barcelona i al de Saragossa. Ara, per fi, ja no hauré d’anar tan lluny”, explica la Mireia Roca, ciutadana de Valls. Però la intenció d’un 85% dels visitants no era pas de comprar res. Era la curiositat i l’eufòria d’un somni per fi complert el que els havia portat aquell dia al Corte Inglés tal com admet la Josefina Toll, que ve des de Salou. “Jo he vingut aquí principalment per a mirar com és tot, però segurament no em podré resistir de comprar alguna cosa”.
Es preveu que l’establiment romangui ple de gent fins a l’hora de tancament, a les deu de la nit, havent estat aquesta primera jornada un gran èxit i l’inici d’un nou període d’auge comercial a la ciutat de Tarragona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada