dissabte, 30 d’octubre del 2010

El XVI Saló del Manga arriba a la Farga

Cartell del XVI Saló del Manga

El XVI Saló del Manga*, organitzat per Ficomic, es va inaugurar ahir a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) per catorzè any consecutiu, tractant-se de l’esdeveniment mes important de còmics japonesos de tot l’estat espanyol. S’espera que més de 60.000 otakus –fanàtics de la cultura japonesa– hi acudeixin.
El Saló del Manga, que se celebra des del 29 d’octubre fins a l’1 de novembre, no és només un lloc per a comprar còmics japonesos o pel·lícules d’anime; és molt més que això. És un pont entre la cultura oriental i la occidental, l’oportunitat per a provar menjars del “País del Sol Naixent”, com el ramen o els daifoku, el moment per aprendre a jugar al mahjong o al shogi o l’ocasió per a veure exposicions d’elements de l’altra punta del món. Però el que crida més l’atenció a tots els seus visitants, són els cosplayers* –persones disfressades d’algun personatge de manga o anime–, que són el focus de la majoria de mirades i fotografies. Per fomentar el cosplay, l’entrada del divendres 29 va ser gratuïta per tots aquells que havien vingut disfressats al Saló.
Persones fotografiant-se amb els cosplayers

La cantant Yuuki

Malgrat que el pressupost no ha anat a més, quedant-se en els 600.000€ invertits l’any passat, s’han convidat personalitats japoneses tan importants com els dibuixants Hideshi Hino (Las noches de Zipango), Wataru Yoshizumi (Marmalade Boy) i Izumi Matsumoto (Kimagure Orange Road) o la cantant Yuuki. Aquest any, a més a més, s’han convidat alguns dels actors de doblatge de les sèries d’anime Evangelion 2.22 i Saint Seiya, que el diumenge oferiran als visitants la possibilitat de doblar frases dels seus personatges preferits. També es faran diversos concursos com el de manga, cosplay, karaoke o el de Kame-Hame-Ha.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada