divendres, 1 d’octubre del 2010

La no-vaga de RAC1

La vaga general del 29-S convocada per les principals centrals sindicals espanyoles, UGT i CCOO, contra el govern de Zapatero i, especialment, contra la retallada de pensions i la reforma laboral, no va afectar a RAC1 que enlloc de disminuir la seva plantilla de treballadors, la va augmentar.
“Els ciutadans tenen dret a la informació i algú els hi ha de proporcionar”, va dir Marc Martínez Amat, cap de política de Ràdio Associació de Catalunya 1, i és que aquesta emissora, la ràdio privada amb més audiència de Catalunya, va aprofitar la jornada de vaga general del 29 de setembre, per a treballar més que ningú ja que tan sols un dels seus treballadors va fer vaga. Fins i tot, part de la plantilla del cap de setmana es va sumar a l’equip durant aquell dia que es portava preparant des de feia més d’una setmana. D’aquesta manera, a primera hora del matí, es va començar informant de la vaga als mitjans de transport mitjançant diversos enviats especials a l’Aeroport del Prat, als rodalies, al metro,al tramvia, als FGC i als autobusos, per comprovar si els serveis mínims estipulats s’estaven complint.


Marc Martínez Amat, cap de política de RAC1

Però no tota la informació es va centrar a Barcelona, tal i com ens va constatar Joan Maria Morros, cap d’informatius de RAC1. “Nosaltres sempre intentem territorialitzar, ja que estem parlant d’un país, amb quatre capitals, Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. D’aquesta manera es va poder veure si la vaga general estava afectant de la mateixa manera a la capital catalana i a la resta del país. Sent així, la vaga al sector educatiu es va cobrir des de Vic, la del sector industrial, des de la petroquímica de Tarragona, la del sector sanitari, des de l’Hospital Arnau de Vilanova a Lleida i a Girona es va prioritzar com es vivia la vaga general a la zona de la frontera. “Tots els espais informatius queden saturats d’informació sobre la vaga, la qual cosa significa que la resta d’informació, com la d’àmbit internacional, queda en un segon terme”, va explicar Marc Martínez. “El que també hem fet, ha estat allargar els butlletins informatius que han passat de poc més de quatre minuts a sis minuts”, va afegir Joan Maria Morros.
Joan Maria Morros, cap d'informatius de RAC1

D’aquesta manera RAC1 va viure la sisena vaga general des de la implantació de la democràcia, però la primera del govern de Zapatero, prioritzant el dret a la informació dels ciutadans a la protesta en aquests durs moments de crisi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada