divendres, 28 d’octubre del 2011

Polseres Vermelles fa el salt a Amèrica de la mà de Steven Spielberg

Ubicació: Tarragona, Catalunya



Polseres Vermelles, la sèrie catalana escrita per Albert Espinosa i dirigida per Pau Freixas, creuarà l’Atlàntic per tenir la seva pròpia versió nord-americana. El cèlebre director Steven Spielberg i Marta Kauffman, co-creadora de Friends, seran els encarregats d’elaborar aquesta nova sèrie de televisió que emetrà el canal ABC i produirà DreamWorks, arribant als televisors d’Estats Units, Canadà i Mèxic. El nom de la nova producció serà The Red Band Society.
Espinosa ja sabia que hi havia la possibilitat d’adaptar la seva sèrie pel públic americà des de feia diversos mesos, però assegura que no en podia dir res a ningú. La situació ha canviat aquesta setmana, quan diversos mitjans de comunicació nord-americans van fer pública la notícia, que ja ha fet la volta al món. Aleshores va ser el torn d’Espinosa, que va fer el comunicat a través del seu Twitter i es va mostrar, ja des del primer moment, molt emocionat, estant-ne convençut que la història no podria haver caigut en més bones mans. Per una banda, Spielberg sap com tractar amb els nens i les seves pel·lícules saben expressar molt bé sentiments com la tendresa i la mort, tan importants a la història de Polseres Vermelles. Kauffman, en canvi, té la mà trencada en desenvolupar guions que tracten de l’amistat, com bé va demostrar a la sèrie Friends, que té força elements en comú amb la història d’Espinosa.

Els protagonistes de Polseres Vermelles
“Quan Spielberg va veure la sèrie per primera vegada, va riure i va plorar; li va agradar moltíssim. I tot gràcies a Marta Kauffman, que la va descobrir”, va explicar Albert Espinosa, que ja està content pel simple fet que el geni del cinema hollywoodenc hagi vist la sèrie catalana. A més a més, l’escriptor podrà col·laborar com a assessor de guions en el remake de la producció televisiva, que es començarà a filmar el proper mes de febrer. Freixas, per la seva banda, ha anunciat que “el fet que una sèrie feta a Catalunya hagi cridat l’atenció a l’estranger li fa molta il·lusió i està positivament sorprès que d’una cosa que era molt local n’esdevingui una altra molt universal”. Albert Espinosa també s’ha mostrat content al saber que als crèdits de The Red Band Society hi constarà el nom de la sèrie original.
  
L’escriptor ha anunciat que ja és segur que hi haurà una segona temporada de Polseres Vermelles ja que la productora americana no s’hi ha oposat. Al gener començaran els càstings dels nous deu personatges amb que comptarà la sèrie, el rodatge serà al juny i les emissions, al proper setembre de 2012. Espinosa ha assegurat que “el nou producte és de tanta qualitat com la primera temporada ja que ha tingut força temps per treballar els guions i l’evolució que s’ofereix és molt coherent”.

Polseres Vermelles és una història de superació personal basada en la pròpia vida d’Espinosa, on els protagonistes són diversos adolescents que traven amistat en un hospital; una sèrie on els personatges principals no són els metges, com sol passar en aquest gènere, sinó els pacients. A més a més, la sèrie serà doblada al castellà pels mateixos actors originals i es podrà veure properament a Espanya en canals com Neox, Nova o TNT, així com en altres televisions llatinoamericanes com TV Azteca i V-me.

Sens dubte ha estat un any rodó per Espinosa. El seu llibre Si tu em dius vine ho deixo tot... però digue’m vine va ser un èxit de vendes el passat Sant Jordi, essent el més venut de l’any a Espanya. Però això no és tot. La sèrie Polseres Vermelles ha estat nominada a la millor producció en els Prix Europa 2011 que acollirà Berlin i també ha rebut el premi ONCE Catalunya a la Solidaritat i a la Superació. Si una cosa és ben clara és que quan un projecte es fa amb il·lusió i amb entusiasme, el resultat sempre acaba esdevenint un gran triomf. Polseres vermelles n’és l’exemple.

Els protagonistes de Polseres Vermelles

4 comentaris:

  1. És genial que passi a un nivell més global!

    Té molts punts en comú amb una altra de les seves obres, Planta 4ª. Però val a dir, que després d'anys de conèixer i de veure la pel·lícula, Polseres Vermelles em va fer emocionar molt, i va fer-me plorar, en cadascun dels capítols.

    M'ha donat la sensació que mentre escrivies l'article recordaves moments bastant entranyables de la sèrie i que ho has transmès aquí. I és fantàstic.

    Segueix així Adrià! :)

    ResponElimina
  2. Què foooooooort!
    No he seguit mai aquesta sèrie, però em sembla una notícia impressionant que l'adaptin Spielberg i Kauffman! Bua!

    Helena.

    ResponElimina
  3. L'Albert Espinosa és un crack!:) A més, és una molt bona notícia que un director com Spielberg en faci l'adaptació...

    ResponElimina
  4. lalbert espinosa es un crack

    ResponElimina