dimecres, 23 de febrer del 2011

Perquè Tarragona sempre s’ho deixa perdre tot ...




No sé per què, però avui m’he llevat amb un mal pressentiment; alguna cosa no rutllava. Patia perquè avui se sabria si, finalment, Tarragona acolliria els Jocs Mediterranis del 2013 i no tenia gaire bones vibracions. Finalment, poc després de les set de la tarda, els meus pitjors temors s’han complert. Estranyat? Gens. Ja vaig aprendre la lliçó el setembre passat, quan va caure la galleda d’aigua freda sobre Tarragona al deixar escapar la candidatura a la Capital Europea de la Cultura ¾un apunt, com pretenia Tarragona ser capital cultural sense tenir ni un cinema, ni un bon teatre, ni un auditori?¾. En aquell moment, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va utilitzar com a argument que els havien perjudicat per qüestions lingüístiques i que volia rebre explicacions dels criteris que s’havien seguit. Aquesta vegada, però, ha anat més lluny. Ballesteros ha dit que el que ha passat avui no ha estat una derrota perquè, amb gairebé total seguretat, Tarragona organitzarà els propers Jocs Mediterranis, els del 2017, que eren l’objectiu de la candidatura. Realment ens ho hem de creure? Tarragona ja ha ensopegat amb una mateixa pedra dues vegades, cal esperar a una tercera? Esperem que, d’ara en endavant, Tarragona ¾i això implica els qui la governen¾ s’ho pensi dues vegades abans de presentar-se a una nova candidatura de qualsevol matèria, de manera irreflexiva.  Potser, convé que abans solucioni els problemes que pateix la ciutat actualment enlloc d’anar-se donant aires arreu, sabent que hi ha moltes altres ciutats que li passen la mà per la cara. Perquè és millor no tenir cap victòria, que tenir dues derrotes, que pesen i, al cap i a la fi, són derrotes que avergonyeixen a tots els tarragonins. Per tant, demano una mica de sensatesa i reflexió abans de llançar-se impulsivament a nous projectes.

6 comentaris:

  1. Qui l'organitzarà finalment?

    I ànims! Que Tarragona té el potencial suficient per ser una gran ciutat i una ciutat referència ;D

    ResponElimina
  2. L'organitzarà una gran metròpoli i capital de referència: Mersin (Turquia).

    I tb ànims, Adri, és a les teves mans escollir qui ha de gestionar Tarragona i convertint-la en ciutat líder...

    ResponElimina
  3. Jeje! Tarragona ha de créixer i poteciar tot el patrimoni que té. ;)

    ResponElimina
  4. Crec que no en fas una bona lectura de tot això. Primer de tot cal dir que si Tarragona es va presentar com a candidata als jocs del 2013 és per que en l'últim moment la ciutat que se n'havia d'encarregar no va poder i per tant es va demanar a les candidates del 2017 que s'hi presentessin i no hi havia més remei. Tarragona és candidata als jocs del 2017 ho és des de fa molt de temps, i segons la meva opinió s'està donant prioritat a aquesta candidatura. A més a més crec que si ens haguessin escollit a nosaltres com a seu del 2013 hagués sigut pèssim. Per tant crec que abans d'escriure un article així en el que dius que Tarragona sempre s'ho deixa perdre tot... i que ja t'ho esperaves per que SEMPRE s'ho deixa perdre tot t'hauries d'informar una mica t'ho dic des del respecte i des del punt crític per a que milloris en futurs articles.

    PD: estic fermament convençuda que Tarragona pot guanyar la candidatura als jocs del 2017. I si el millor que ens podia passar es que els hi donessin a Turquia, un punt més a favor nostre.

    ResponElimina
  5. És cert que Tarragona anava dirigida a la candidatura dels Jocs del 2017, però crec que no s'hauria hagut de presentar impulsica i precipitadament en la candidatura dels del 2013. Simplement hauria d'haver continuat preparant-se pels del 2017, com estava fent.

    ResponElimina
  6. Però si no s'arriba a presentar a les del 2013 ningú l'hagués votat per les del 2017 per falta de solidaritat..

    ResponElimina