dilluns, 20 de setembre del 2010

Arrenca el nou curs a l'Escola Catalana de Doblatge

Ubicació: Barcelona, Catalunya

Avui, dilluns vint de setembre, ha tingut lloc a l’Institut d’Estudis Catalans la inauguració del nou curs que ofereix l’ECAD (Escola Catalana de Doblatge). Enguany, el tercer que porta en funcionament, s'ofereix a part del curs biennal d’aprenentatge d’actor de doblatge, el de guió de doblatge en el que s’ensenyarà als alumnes, depenent de l’especialitat que hagin escollit, a traduir, ajustar o corregir els textos que posteriorment seran la base per a doblar una pel·lícula, sèrie, programa o anunci en català.
Una altra novetat d’aquest curs és que la anterior cap d’estudis, Belén Roca, cedeix el càrrec a Yolanda Ledesma, encarregada de l’àmbit de la Lingüística catalana. “Qualsevol proposta és benvinguda a l’ECAD, ja sigui per part de professionals, alumnes o professors”, ha assegurat. Per altra banda els alumnes de segon que cursin l’assignatura de Vocie Craft amb la professora Helen Rowson, rebran un diploma acreditatiu de validesa internacional.
Tots els professors han volgut incidir que el món del doblatge és un món difícil on no tothom hi té cabuda i en què tenir sort és un element crucial, sobretot al principi. Però tenen esperança, sobretot ara, un cop aprovada la Llei del cinema, que obligarà que la meitat de les pel·lícules estiguin doblades o subtitulades al català.
Més informació a http://www.ecad.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada