dimecres, 25 de setembre del 2013

Merkel passa la revàlida amb nota



Quedant-se només a cinc escons de la majoria absoluta, les eleccions alemanyes del passat diumenge no només van erigir a Angela Merkel com a líder indiscutible del Bundestag per tercera vegada, sinó que, a més a més, van fer que el seu partit, la CDU, assolís el seu millor resultat des de la reunificació d’Alemanya, l’any 1990. Tant la victòria aclaparadora dels demòcrata cristians com una participació que sobrepassava el 70% i que superava les xifres d’ara fa quatre anys, han demostrat que la Cancellera ha sabut transmetre correctament el missatge de fortalesa i estabilitat que el poble alemany desitjava escoltar, que li ha donat contínues mostres de suport amb crits i pancartes d’Angie. Haver superat la revàlida, permetrà a Merkel que no li tremoli el pols a l’hora de continuar la política europea que ha estat practicant durant els darrers vuit anys tant al seu país com a la resta de la Unió Europea.

dissabte, 21 de setembre del 2013

Macarena García: “Estic fent el millor que sé a cada instant”

Macarena García fotografiada per Adrià Guxens

Si queréis leer la entrevista en versión original (castellano), lo podéis hacer aquí.


Traducció al català d'Adrià Guxens


Conec a Macarena García (Madrid, 1988) al Teatre Tarragona, mitja hora abans que es projecti dins del Ciclo Gas Natural Fenosa de Cine Itinerante un film que es va emportar el Goya a Millor Pel·lícula de l’any 2012 i que li ha reportat importants reconeixements a la jove actriu madrilenya: Blancanieves, de Pablo Berger.

Al principi no diviso la Macarena perquè encara anava buscant a la jove de cabell curt que protagonitza la pel·lícula, però només necessito creuar una mirada amb ella per reconèixer-la immediatament. No hi ha gaires persones que encomanin vitalitat i energia com ho fa ella.

Just abans del photocall demana una cartró gran de de crispetes, al que es mantindrà unida durant tota l’entrevista. Agradable i entusiasta en tot moment, es confessa emocionada de ser a Tarragona, però al mateix temps esgotada d’un llarg viatge amb AVE des de Madrid i nostàlgica en el dia que comença el Festival de San Sebastián, on va guanyar la Concha de Plata a Millor Actriu ara fa un any.

Adria’s News parla amb Macarena García per saber quins projectes té entre mans i per descobrir si el conte de Blancaneu és el seu conte preferit.

Macarena García: “Estoy haciendo lo que mejor sé en cada momento”

Macarena García fotografiada por Adrià Guxens

Si voleu llegir la traducció de l'entrevista al català ho podeu fer aquí.


Conozco a Macarena García (Madrid, 1988) en el Teatro Tarragona, media hora antes que se proyecte dentro del Ciclo Gas Natural Fenosa de Cine Itinerante un filme que se llevó nada menos que el Goya a la Mejor Película de 2012 y que le ha reportado importantes reconocimientos a la joven actriz madrileña: Blancanieves, de Pablo Berger.

Al principio no diviso a Macarena porque todavía iba buscando a la joven con pelo corto que protagoniza la película, pero sólo necesito cruzar con ella una mirada para reconocerla inmediatamente. No hay muchas personas que rebosen vitalidad y energía como lo hace ella.

Justo antes del photocall pide una caja grande de palomitas a la que se mantendrá unida durante toda la entrevista. Agradable y entusiasta en todo momento, se confiesa emocionada por estar en Tarragona pero al mismo tiempo agotada de un largo viaje con AVE desde Madrid y nostálgica en el día que empieza el Festival de San Sebastián, donde ganó la Concha de Plata a Mejor Actriz hace un año.

 Adria’s News habla con Macarena García para saber qué proyectos tiene entre manos y para descubrir si Blancanieves es su cuento favorito.