dimecres, 19 de setembre del 2012

Prediccions dels Emmy 2012




La màxima que diu que un actor o actriu es rebaixa molt al decidir formar part d’una sèrie o pel·lícula televisiva ja és història. Avui en dia, han caigut gairebé totes les barreres entre els dos formats i actors i actrius altament respectats com Alec Baldwin, Maggie Smith o Glenn Close esdevenen, sense complexos, tres nominats més en els premis per excel·lència de la televisió nord-americana i, en conseqüència, internacional: els Emmys. Aquest diumenge la cadena ABC dels Estats Units retransmetrà la cerimònia d’entrega d’uns premis que ja han arribat a la 64a edició i que enguany seran presentats per l’actor Jimmy Kimmel. No us perdeu la cobertura especial que oferirà Adria's News.


MILLOR SÈRIE DE DRAMA

Nominacions: Mad Men, Homeland, Breaking Bad, Downton Abbey, Game of Thrones i Boardwalk Empire.





Aquest any la millor sèrie dramàtica és més difícil de predir que no pas la de comèdia, ja que totes les nominades, excepte potser Game of Thrones i Boardwalk Empire, que són per a un públic massa especialitzat, podrien guanyar el guardó. Amb tot, és possible que s’imposi de nou Mad Men i s’endugui el cinquè Emmy consecutiu. Però no hi ha res de clar, ja que Homeland, com la preferida dels crítics pot arravatar-li el premi sense problemes, així com Breaking Bad, que s’acomiada amb la darrera temporada, de la qual encara s’han d’emetre els vuit darrers capítols. Es troben a faltar, però, nominacions a sèries com Dexter, Fringe o The Good Wife.


MILLOR SÈRIE DE COMÈDIA

Nominacions: Modern Family, Girls, The Big Bang Theory, Veep, 30 Rock i Curb Your Enthusiasm.





Enguany és més que probable que l’Emmy a la millor comèdia de l’any se l’endugui la sèrie Modern Family, que ha tingut una càlida acollida entre el públic. Amb tot, no són gaires els experts que li donin suport, els quals preferirien que s’endugués el premi la sèrie Girls. Molts d’ells, a més a més, pensen que s’hauria d’haver fet un lloc al quadre de candidatures a la sèrie Louie.


MILLOR ACTOR PRINCIPAL DE DRAMA

Nominacions: Bryan Cranstonr (Breaking Bad), Steve Buscemi (Boardwalk Empire), Damian Lewis (Homeland), Michael C. Hall (Dexter), John Hamm (Mad Men) i Hugh Bonneville (Downton Abbey).





Aquí, el públic i la crítica són unànimes: Bryan Cranston ha de guanyar l’Emmy. L’actor, que interpreta el paper de Walter White a Breaking Bad, ja ha estat condecorat amb tres estatuetes, però segurament guanyarà una quarta, enguany que s’acaba la cinquena i última temporada de la sèrie on apareix. Cal dir, també, que entre els nominats es troben a faltar Kesley Grammes (Boss) i Timothy Olyphant (Justified).


MILLOR ACTOR PRINCIPAL DE COMÈDIA

Nominacions: Jim Parsons (The Big Bang Theory),
Jon Cryer (Two and Half Men),
Louis C.K. (Louie),
Don Cheadle (House of Lies),
Larry David (Curb Your Enthusiasm) i
Alec Baldwin (30 Rock).





La categoria a millor actor principal de comèdia és de difícil predicció. En principi sembla que serà Jim Parsons (The Big Bang Theory) qui s’emportarà l’estatueta, però no hi ha res del cert. Pot ser que finalment la guanyi el polifacètic Louis C.K. ja que malgrat no ser el millor dels actors a Louie, és la persona que ha aconseguit tirar-la endavant, ja que a part d’actuar, també és el que escriu el guió, la dirigeix i l’edita. Cal dir també que Larry David pot donar la sorpresa i que l’Acadèmia li doni el guardó com a agraïment per haver tornat.


MILLOR ACTRIU PRINCIPAL DE DRAMA

Nominacions: Claire Danes (Homeland),
Michelle Dockery (Downton Abbey),
Julianna Margulies (The Good Wife),
Glenn Close (Damages),
Elisabeth Moss (Mad Men) i
Kathy Bates (Harry’s Law).





Homeland s’ha d’emportar com a mínim un premi, i el premi en qüestió pot ser aquest, el de la millor interpretació femenina.  Sens dubte l’actuació de Claire Danes a la sèrie ha estat molt alabada per la crítica i pel públic, però encara no pot cantar victòria perquè hi ha una altra persona que li pot disputar el guardó: la veterana Glenn Close, que borda el paper de la manipuladora abocada Patty Hewes a la sèrie Damages.


MILLOR ACTRIU PRINCIPAL DE COMÈDIA

Nominacions: Julia Louis-Dreyfus (Veep), 
Melissa McCarthy (Mike & Molly),
Zooey Deschanel (New Girl),
Lena Dunham (Girls),
Edie Falco (Nurse Jackie),
Tina Fey (30 Rock) i
Amy Poehler (Parks and Recreation).





Aquesta categoria és una de les més controvertides perquè tot i que la crítica recolza el paper que fa Amy Poehler a Parks and Recreation, la interpretació de Julia Louis-Dreyfus ressalta en una sèrie (Veep) que sense ella perdria gairebé tot l’encant. També caldrà estar atents a Melissa McCarthy (Mike & Molly), que ara que ja estat nominada als Oscars pot tenir més visibilitat. La competència en aquesta secció està tan renyida que l’Acadèmia va haver de nominar una actriu més de l’habitual. Ja es veurà que passa el diumenge 23.


MILLOR ACTOR SECUNDARI DE DRAMA

Nominacions: Peter Dinklage (Game of Thrones),
Brendan Coyle (Downton Abbey),
Jim Carter (Downton Abbey),
Aaron Paul (Breaking Bad), Giancarlo Esposito (Breaking Bad) i
Jared Harris (Mad Men).





Els papers secundaris són els més difícils de predir i sovint, diu la crítica, són els que ofereixen les millors interpretacions, i enguany hi ha molt de talent entre els noms dels nominats. Peter Dinklage va guanyar l’Emmy l’any passat per la seva magistral actuació com a Tyrion Lannister a Game of Thrones, i molts vaticinen que tornarà a emportar-se-la la nit del diumenge per reivindicar l’única categoria interpretativa a la qual s’ha nominat la sèrie. Tot i així, Jared Harris (Mad Men) o Giancarlo Esposito (Breaking Bad) poden donar la sorpresa i fer-se, finalment, amb l’estatueta daurada.


MILLOR ACTOR SECUNDARI DE COMÈDIA

Nominacions: Ed O’Neill (Modern Family), Ty Burrell (Modern Family), Jesse Tyler Ferguson (Modern Family),
Eric Stonestreet (Modern Family),
Max Greenfield (New Girl) i
Bill Hader (Saturday Night Live).





Modern Family acapara la categoria de millor actor secundari en una comèdia. És per això que és la que té més números de guanyar. Amb tot, el gran dilema és si serà Ty Burrell qui s’emportarà l’Emmy, repetint la victòria de l’any passat, o si serà Ed O’Neill, que per la crítica es mereix molt més que el seu company guanyar l’estatueta.


MILLOR ACTRIU SECUNDÀRIA DE DRAMA

Nominacions: Archie Panjabi (The Good Wife),
Christine Baranski (The Good Wife),
Anna Gunn (Breaking Bad),
Maggie Smith (Downton Abbey),
Joanne Froggatt (Downton Abbey) i
Christina Hendricks (Mad Men).





Aquesta és, potser, la categoria que més sorpreses donarà, ja que ni la crítica ni el públic es posen suficientment d’acord per donar suport a només una actriu. Amb tot, Maggie Smith (Downton Abbey) i Christina Hendricks (Mad Men) són les que ressalten més, però no per això vol dir que s’hagin d’emportar el premi, ja que l’actriu Archie Panjabi (The Good Wife) també té bastantes possibilitats d’endur-se l’Emmy a casa. Es troba a faltar, però, la nominació d’alguna de les actrius de Game of Thrones, com Lena Headey o Emilia Clarke, en aquesta categoria.


MILLOR ACTRIU SECUNDÀRIA DE COMÈDIA

Nominacions: Mayim Bialik (The Big Bang), Theory
Kathryn Joosten (Desperate Housewives) Julie Bowen (Modern Family),
Sofia Vergara (Modern Family),
Merritt Wever (Nurse Jackie) i
Kristen Wiig (Saturday Night Live).





Novament, ens trobem davant d’una categoria molt complicada de predir ja que, excepte Sofia Vergara (Modern Family), qualsevol dels altres noms és possible que soni el diumenge a la nit, segons els crítics. Per una banda tenim a Mayim Bialik, que ha aconseguit fer-nos riure amb les seves aparicions a The Big Bang Theory, però els crítics sembla que prefereixen les interpretacions de Julie Bowen (Modern Family) i Kristen Wiig (Saturday Night Live). Cal tenir en compte, però, que l’Acadèmia pot donar l’Emmy a Kathryn Joosten (Desperate Housewives) com a homenatge pòstum. 

2 comentaris:

  1. Este es un super artículo para los fanaticos de las series,
    A los mortales como yo solo nos queda hacer modestas opiniones:
    - para la mejor serie de drama: Game of Thrones (lo del público muy especializado... no te creas, que asta mis padres la siguen).
    - para el mejor actor sacundario de drama: Peter Dinklage como Tyrion Lannister (es un maestro!!! solo creo que falta Meñique en esa lista)
    Ánimo a mis ELEGIDOS!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡A ver que se lleva Juego de Tronos! Espero que se quede con algún premio de los gordos.

      Hasta pronto,

      Adrià G.

      Elimina