divendres, 13 d’abril del 2012

J.K. Rowling torna amb "The Casual Vacancy"



Ja fa cinc anys que la cèlebre escriptora britànica J.K. Rowling no publica cap llibre. La seva darrera novel·la, Harry Potter i les Relíquies de la Mort sortia a la venda el 21 de juliol de 2007, però ara que ja s’ha estrenat la darrera pel·lícula de la saga i la febre Harry Potter gairebé s’ha esvaït, Rowling ha decidit tornar a produir una nova obra literària, aquesta vegada per adults: The Casual Vacancy.

El futur literari de J.K. Rowling ha estat en boca de molts des que va enllestir la saga de Harry Potter i durant aquests cinc anys d’inactivitat s’han arribat a sentir coses molt diverses: alguns afirmaven que l’escriptora continuaria inventant històries ambientades en el màgic món de Hogwarts, tot i que utilitzaria personatges diferents als que ja coneixem; altres anunciaven que Rowling continuaria publicant, però sota pseudònim, per tal de no embrutar la reputació que s’ha forjat al llarg de tot aquest temps, que li ha fet guanyar un petit lloc a la història de la literatura; un reconeixement ben merescut tenint en compte que ha aconseguit que milions de nens, joves i adults se submergissin en les seves històries, despertant, de ben segur, el gust per la lectura de molts d’ells.
Tots aquests rumors, però, han estat totalment desmentits quan l’editorial Little, Brown & Co va anunciar ahir que el proper 27 de setembre sortirà a la venda The Casual Vacancy, el nou llibre de Rowling, de 480 pàgines, que es podrà trobar al mercat en format de tapa dura, en format de butxaca, en format digital i, fins i tot, en forma d’audiollibre.
Amb aquesta novel·la, doncs, l’escriptora anglesa posarà un punt i a part a la fantasia, que no a la ficció, ja que la història del seu nou volum també passarà a un indret imaginari, un petit poblet anomenat Pagford. La trama també serà totalment diferent a les que ha escrit fins ara, ja que aquesta vegada girarà al voltant de la política i el misteri.
El volum comença amb la mort d’un dels regidors de l’ajuntament, Barry Fairweather, i narra el malestar que generarà el procés d’elecció de la persona idònia per ocupar la vacant ja que, tot i que el poble sembli una vil·la idíl·lica, segons Rowling, tothom que hi viu està en guerra amb algú: “els rics amb els pobres, els adolescents amb els seus pares, les dones amb el marits i els professors amb els alumnes, per exemple”, va explicar l’escriptora. Tal com ha avançat l’editorial, el llibre, escrit amb grans dosis d’humor negre, “incitarà a pensar i no estarà absent d’alguna que altra sorpresa”.
Si resulta que The Casual Vacancy és una novel·la de qualitat, i tenint en compte que sembla força diferent a les seves predecessores, es demostrarà que Rowling no és una escriptora encasellada en un mateix gènere, crítica que ha rebut des que va començar a tenir èxit literari. Esperem, doncs, el 27 de setembre per què, de ben segur, que aquesta no és la darrera vegada que sentim, per bé o per mal, el nom de The Casual Vacancy.

3 comentaris:

  1. Bé... això d'innactivitat no és del tot cert: http://www.pottermore.com

    Però fa més d'un any que ho veig en beta així que no sé pas :D

    Esperarem, esperarem.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És cert, Albert. J.K. Rowling ha obert Pottermore però, en canvi, havia deixat la literatura aparcada. A veure què tal, aquest últim llibre.

      Elimina
  2. No crec que la tildessin més d'estar estancada que de fer plagis i, a sobre, que aquests plagis fossin del fanfiction, aquelles històries inventades que els fans escriuen sobre els seus ídols literaris.

    ResponElimina